Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε κύκλος σεμιναρίων εκμάθησης ArcGIs στο ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ

Βασικός σκοπός του σεμιναρίου είναι: Η εκμάθηση από τους συμμετέχοντες των βασικών λειτουργιών και εργαλείων του λογισμικού ARCGIS 10 , με τη χρήση εφαρμογών και παραδειγμάτων, ώστε ο κάθε καταρτιζόμενος να αποκτήσει επαρκείς και γενικές γνώσεις για τα γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών και τη χρησιμότητα τους. Μετά την επιτυχή παρακολούθηση του σεμιναρίου, οι καταρτιζόμενοι θα είναι ικανοί να: χρησιμοποιούν  το  λογισμικού στις εκάστοτε ανάγκες, τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο όσο και ερευνητικό επίπεδο.


Τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών (ΓΣΠ) αποτελούν κατά κύριο λόγο βάσεις δεδομένων , όπου αναλύουν, περιγράφουν και ταυτόχρονα συνδέουν μία πληροφορία τόσο χωρικά όσο και περιγραφικά. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκμάθηση της διαχείρισης αυτών των πληροφοριών σε ένα περιβάλλον εργασίας όπου ο χρήστης να  μπορεί να παρουσιάζει και να αναλύει τα περιγραφικά και χωρικά δεδομένα με βάση το εκάστοτε αντικείμενο μελέτης. Το ARCGIS  αποτελεί λογισμικό ΓΣΠ με την μεγαλύτερη χρήση παγκοσμίως και χρησιμοποιείται  σε πληθώρα βιομηχανικών, εμπορικών και επιστημονικών εφαρμογών. Επιπλέον στόχος του σεμιναρίου είναι ο καταρτιζόμενος να μπορέσει μέσα από τις θεματικές ενότητες διδασκαλίας να είναι σε θέση να δημιουργήσει και να καθορίσει τα απαραίτητα στάδια μέσω του ARCGIS  ώστε  να αναπτύξει την αντίστοιχη δομή – διαδικασία επίλυσης ενός προβλήματος.
Το σεμινάριο αφορούσε τις εξής Ειδικότητες : Γεωλόγοι, Αγρονόμοι & Τοπογράφοι Μηχανικοί,  Μηχανικοί Μεταλλείων-Μεταλλουργοί, Αρχιτέκτονες Μηχανικοί, Πολιτικοί Μηχανικοί, Μηχανικοί Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μηχανικοί Περιβάλλοντος, Τεχνολόγοι Τοπογράφοι, Τεχνολόγοι Γεωπληροφορικής & Τοπογραφία, Εκπαιδευτικοί

http://www.4shared.com/folder/lBnUDo2g/_online.html






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου